Skydda ditt hår mot solen i sommar

Sommaren är här och solen strålar starkt. Men visste du att solens ultravioletta strålar inte bara kan skada din hud, utan även ditt hår? De kan göra det torrt, sprött och till och med få det att gulna. Som tur är finns det åtgärder du kan vidta för att skydda och vårda ditt hår under sommarmånaderna. Läs vidare för att upptäcka effektiva knep och produkter som hjälper dig att behålla ett friskt och strålande hår i solen.

Under sommaren spenderar vi mer tid utomhus, svettas och badar, vilket kan göra vårt hår extra sårbart för solens skadliga effekter. De ultravioletta strålarna kan försvaga håret och leda till torrhet, sprödhet och till och med en gulaktig nyans. Dessutom är det vanligt att vi kanske inte tar lika väl hand om vårt hår under semestertider. Men oroa dig inte, det finns sätt att skydda och vårda ditt hår för att undvika att det ser ut som en uttorkad risbuske vid sommarens slut.

En av de viktigaste åtgärderna för att skydda ditt hår från solskador är att använda solskydd speciellt utformade för håret. Produkter som Flexi Spray och Color Protector kan ge ett effektivt skydd både för håret och hårbotten. Se till att använda dessa produkter rikligt och applicera dem regelbundet, särskilt när du vistas utomhus under längre perioder. Flexi Spray är särskilt praktiskt att ha med sig och spraya på håret flera gånger om dagen för att förstärka skyddet.

För att hålla ditt hår starkt och återfuktat under sommaren är det viktigt att använda hårkurer regelbundet. Produkter som Balancing Cure och Flexi Spray kan ge ditt hår den styrka och fuktighet det behöver när solens strålar är på sin starkaste. Innan du väljer en kur, rekommenderar vi att du besöker din frisör för en hårtest för att hitta den kur som passar bäst för ditt hår och dess specifika behov.

När du badar är det viktigt att vara extra försiktig med ditt hår. Håret är mycket känsligt när det är vått, så se till att kamma det försiktigt och undvik att utsätta det för onödig slitage. Undvik också att gå runt med blött hår, eftersom det kan öka risken för skador. Använd istället en försiktig föning på svag värme för att 

torka håret. Detta hjälper till att undvika att håret blir svagt och sprött efter badet. Undvik också överdriven användning av värmeverktyg under sommaren. Om du vill styla ditt hår, se till att använda en värmeskyddsspray för att minimera skador från värmen.

Att skydda ditt hår från solens skadliga effekter är avgörande för att behålla dess hälsa och glans under sommaren. Genom att använda solskydd speciellt utformade för håret, regelbundet applicera fuktgivande kurer och vara försiktig med vått hår, kan du minska risken för skador och behålla ett vackert och välmående hår. Kom ihåg att rådfråga din frisör för att få anpassade rekommendationer och hårtester för att hitta de bästa produkterna och rutinerna för ditt specifika hår. Så ta hand om ditt hår i solen och njut av en strålande sommar med vackert och välskött hår!