Hårvårdsrutin för långt hår

  1. Förbehandling: börja med att täcka längderna i håret med Multi Treat. Multi Treat rengör skonsamt längderna från stylingrester och smuts samtidigt som den tillför aminosyror som gör håret starkare och mer motståndskraftigt. Multi Treat (pH 4) skyddar samtidigt håret bla genom sitt låga pH-värde.

  2. Schamponering: applicera schampo i hårbotten och de 5-7 cm av håret närmast hårbotten. Det är i den här delen av håret du behöver lösa fett och större orenheter.

Skölj hela håret noggrant.

  1. Hårkur/inpackning: behöver dina längder extra vård så rekommenderar vi att du applicerar en inpackning (utan silikoner) i hela håret och även i hårbotten. Hårologis inpackningar/kurer är silikonfria och kan med fördel användas både i hår och hårbotten.

  2. Balsam: har du ett mycket trassligt hår går du sen vidare med en conditioner som du med fördel kan lämna kvar lite i längderna.

  3. Avsluta sedan rutinen med en produkt som stimulerar både hår och hårbotten. Här rekommenderar vi Flexi Spray (pH 4,5) som du kan använda både som kurspray för längder och som scalp toner för att upprätthålla en hälsosam balans i hårbotten.

Vi nämner pH värdet på några av produkterna i hårvårdsrutinen och det kräver naturligtvis en förklaring. För att förenkla förklaringen kan vi säga att rätt pH-värde för hud och hår är avgörande för produktens effektivitet. Ett pH-värde som är antingen för högt eller för lågt kan vara skadligt för håret. En bra produkt bör ha ett pH-värde som ligger nära det naturliga pH-värdet för både hår och hud, vilket är vanligtvis mellan 4,5 och 5,5.

Det är värt att notera att kranvatten i Sverige generellt har ett pH-värde på cirka 7, och ibland kan det vara ännu högre. Därför är det rekommenderat att avsluta din hårvårdsrutin med en produkt som har ett pH-värde omkring 4,5. Detta hjälper till att upprätthålla en sund balans och ger dig vackert resultat.

pH-värdet på Hårologi produkter i hårvårdsrutinen:
Multi Treat pH 4
Schampo pH 4,5-5,5
Conditioner pH 4
Kur/inpackning pH 4
Flexi Spray pH 4,5

För bästa val av produkter rekommenderar vi att du tar kontakt med en Hårologisalong där du kan skräddarsy en hårvårdsrutin genom vårt koncept Tailor Made. Hårvård som utgår från dig! Läs mer om vårt koncept Tailor made här.